Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gofry z tego przepisu są lekkie, delikatne, chrupiące, no i smaczne. W Belgii podawane są na deser z lodami, owocami i bitą śmietaną czy jak kto lubi z sosem czekoladowym.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5268
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29588
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 205
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19183
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 915
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5268
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29588
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 205
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19183
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 915
Składniki
W naczyniu o odpowiedniej wielkości, wymieszać wodę gazowaną, mleko, wanilię, żółtka, cukier, sól. Dodać przesianą mąkę wymieszaną z suchymi drożdżami, przestudzone masło. Zmiksować wszystko razem aby nie było grudek. Przykryć, odstawić w ciepłe miejsce na 10-15 minut. W międzyczasie ubić białka na sztywną pianę. Delikatnie wymieszać z ciastem, przykryć, odstawić w ciepłe miejsce na około 20–30 minut aż ciasto wraz z drożdżami ruszy i pokryje się malutkimi pęcherzykami powietrza. Ciasto nabierać łyżką wazową, piec w rozgrzanej gofrownicy na złoty kolor. Powinny ładnie się zarumienić i być chrupiące. Podawać z ulubionymi dodatkami owocowymi, lodami i bitą śmietaną.