Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gofry z tego przepisu są lekkie, delikatne, chrupiące, no i smaczne. W Belgii podawane są na deser z lodami, owocami i bitą śmietaną czy jak kto lubi z sosem czekoladowym.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1283
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4062
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1024
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1283
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4062
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1024
Składniki
W naczyniu o odpowiedniej wielkości, wymieszać wodę gazowaną, mleko, wanilię, żółtka, cukier, sól. Dodać przesianą mąkę wymieszaną z suchymi drożdżami, przestudzone masło. Zmiksować wszystko razem aby nie było grudek. Przykryć, odstawić w ciepłe miejsce na 10-15 minut. W międzyczasie ubić białka na sztywną pianę. Delikatnie wymieszać z ciastem, przykryć, odstawić w ciepłe miejsce na około 20–30 minut aż ciasto wraz z drożdżami ruszy i pokryje się malutkimi pęcherzykami powietrza. Ciasto nabierać łyżką wazową, piec w rozgrzanej gofrownicy na złoty kolor. Powinny ładnie się zarumienić i być chrupiące. Podawać z ulubionymi dodatkami owocowymi, lodami i bitą śmietaną.