Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34675
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 910
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 351
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3972
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34675
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 910
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 351
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3972
Składniki
Białka mocno schłodź, potem wymieszaj z solą. Ubij na sztywną, lśniącą pianę. W czasie ubijania porcjami wsyp cukier. Pod koniec dolej sok z pomarańczy. Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia. Na dnie tortownicy rozsmaruj bezę. Łyżką zrób wgłębienie, w które po wysuszeniu bezy włożysz krem oraz owoce.
Bezę wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 100°C. Susz około 2 godzin.
W tym czasie śmietanę wymieszaj z cukrem waniliowym oraz cukrem pudrem i zagęstnikiem. Ubij na sztywno. Truskawki umyj, usuń szypułki, osusz.
Owoce pokrój na cząstki. Bezę ostrożnie wyjmij z tortownicy, wystudź. Napełnij kremem śmietanowym i obłóż truskawkami.Źródło: Naj