Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Beza z ajerkoniakiem"
Prosty do zrobienia i niezwykle smaczny pasztet wielkanocny , wyśmienity na ś...
Odsłon: 1280
Prosty do zrobienia i niezwykle smaczny pasztet wielkanocny , wyśmienity na ś...
Odsłon: 1280
Składniki
Beza: białka ubij z solą, dodając cukier puder, ocet winny i mąkę ziemniaczaną. Gęstą, lśniącą pianę rozsmaruj na papierze do pieczenia. Piecz 15 min w 180°C. Temp. obniż do minimum, uchyl drzwiczki. Piecz półtorej godziny. Wyłącz piekarnik, ostudź.
Krem: żelatynę namocz w mleku, rozpuść w kąpieli wodnej, ostudź. Śmietanę kremówkę ubij z cukrem, zmiksuj z ajerkoniakiem i żelatyną. Krem schłodź.
Masa: mleko, cukier i masło rozpuść. Dodaj orzechy, smaż, aż płyn odparuje. Ostudź. Bezę posmaruj masą, kremem, posyp orzechami, skrop ajerkoniakiem.
czas przygotowania: 40 min, ilość porcji: 8. cena za porcję: 1,20 złŹródło: Chwila dla Ciebie
Przepisy Desery
Desery
Ciasto z kremem.
Desery
Babka cytrynowa z lukrem mandarynkowym
Desery
Jajeczka – ciasteczka kakaowe
Desery
Ciasto wielkanocne - baranek
Ciasto z kremem.
Szybkie ciasto z kremem o smaku ajerkoniakowym zrobione z upieczonego biszkop...
Odsłon: 3
Babka cytrynowa z lukrem mandarynkowym
Zapraszam na babkę cytrynową, prostą, ekspresową. Całe jajka z cukrem, olejem...
Odsłon: 96