Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, słodki deser dla całej rodziny
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 135
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 73
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 751
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 366
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 135
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 73
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 751
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 366
Składniki
Białka wrzucić do miski, wsypać szczyptę soli. Ubijać na największych obrotach. Gdy piana będzie prawie ubita wsypywać stopniowo cukier. Gdy cukier się rozpuści dodać cukier puder i wymieszać. Wyłożyć na blachę papier do pieczenia, wyrzucić ubite białka, ułożyć delikatnie łyżką. Suszyć około 3 godziny w 100 stopniach. Po wysuszeniu wystudzić w uchylonym piekarniku.
Borówki wrzucić do garnka i zaczekać, aż się rozgotują. Dodać mąkę ziemniaczaną i energicznie wymieszać, tak aby nie powstały grudki. Wystudzić i polać nią ostudzoną bezę.