Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam mój przepis na przepyszne i aromatyczne bezglutenowe babeczki cytrynowe, które są mięciutkie w środku i chrupiące na zewnątrz.
1. Masło roztapiamy w rondelku i studzimy, nie może być gorące.
2. Suche składniki (mąki, cukier, soda) mieszamy w misce.
3. Dodajemy dwa żółtka i stopniowo wlewamy mleko, roztopione i wystudzone masło, mieszamy mieszadłem.
4. Dodajemy do ciasta skórkę startą z cytryny oraz wciskamy sok z połowy cytryny, druga połowa będzie potrzebna do lukru. Mieszamy.
5. Z pozostałych białek ubijamy pianę na sztywno (z odrobiną soli) i mieszamy z ciastem.
6. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Przygotowujemy papilotki i napełniamy je ciastem do 2/3 wysokości.
7. Wkładamy babeczki do nagrzanego piekarnika i pieczmy ok. 25-30 minut z grzaniem góra-dół na środkowym poziomie piekarnika.
8. Przygotowujemy lukier - do ok. 5 łyżek cukru pudru wciskamy sok z połowy cytryny i mieszamy. Jeżeli lukier będzie za rzadki, trzeba dosypać cukru. Lukier ma być dość gęsty.
Smacznego :-)
Propozycja na smaczne i słodkie naleśniki bezglutenowe.
Odsłon: 39880
Polecam dziś mój przepis na przepyszne babeczki z suchego maku w wersji bezgl...
Odsłon: 2408
Proponuję dziś przepis na przepyszne bezglutenowe babeczki czekoladowe ze skó...
Odsłon: 1607
Dla mnie to skrzydełka są najsmaczniejszą częścią kurczaka jeżeli są właśnie...
Odsłon: 2061
Dla mnie to skrzydełka są najsmaczniejszą częścią kurczaka jeżeli są właśnie...
Odsłon: 2061
Składniki
1. Masło roztapiamy w rondelku i studzimy, nie może być gorące. 2. Suche składniki (mąki, cukier, soda) mieszamy w misce. 3. Dodajemy dwa żółtka i stopniowo wlewamy mleko, roztopione i wystudzone masło, mieszamy mieszadłem. 4. Dodajemy do ciasta skórkę startą z cytryny oraz wciskamy sok z połowy cytryny, druga połowa będzie potrzebna do lukru. Mieszamy. 5. Z pozostałych białek ubijamy pianę na sztywno (z odrobiną soli) i mieszamy z ciastem. 6. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Przygotowujemy papilotki i napełniamy je ciastem do 2/3 wysokości. 7. Wkładamy babeczki do nagrzanego piekarnika i pieczmy ok. 25-30 minut z grzaniem góra-dół na środkowym poziomie piekarnika. 8. Przygotowujemy lukier - do ok. 5 łyżek cukru pudru wciskamy sok z połowy cytryny i mieszamy. Jeżeli lukier będzie za rzadki, trzeba dosypać cukru. Lukier ma być dość gęsty. Smacznego :-)
Przepisy Desery
Desery
3-bit bez pieczenia
Desery
Tort Bailey's
Desery
Bułeczki drożdżowe z rabarbarem
Desery
Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami
3-bit bez pieczenia
Popularne batony 3 Bit to kompozycja smaków, w której łatwo się „zakochać”. J...
Odsłon: 750
Tort Bailey's
Wielowarstwowy tort urodzinowy. Mieszanka smaków - czekolady, kawy, likieru B...
Odsłon: 6320