Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś przepis na przepyszne bezglutenowe babeczki czekoladowe ze skórką pomarańczową, które są chrupiące z zewnątrz i mięciutkie w środku i lekko wilgotne i dzięki skórce pomarańczowej pachnące świętami, serdecznie polecam :-)
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 199
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 514
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 199
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 514
Składniki
1. Roztapiamy masło w rondelku i odstawiamy do ostygnięcia. 2. Mieszamy w misce wszystkie suche składniki. 3. Dodajemy wystudzone masło. Mieszamy. 4. Dodajemy żółtka i mieszamy mieszadłem. Białka dajemy do drugiej miski, będą potrzebne do ubicia piany. 5. Stopniowo dolewamy ok. 120 ml mleka i mieszamy. 6. Siekamy skórkę pomarańczową. 7. Posiekaną skórkę dodajemy do ciasta, mieszamy. 8. Do białek dodajemy szczyptę soli i ubijamy je na sztywno. 9. Ubite białka delikatnie mieszamy z ciastem. 10. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni C. 11. Przygotowujemy 12 papilotek i napełniamy je ciastem. 12. Wkładamy blachę z babeczkami do nagrzanego piekarnika na środkową półeczkę i pieczemy przez ok. 25-30 minut z grzaniem góra-dół lub z termoobiegiem. 13. Jeszcze gorące oprószamy cukrem pudrem i studzimy na kratce. Smacznego :-)