Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudowne ciasto zebra bez dodatku mąki pszennej. Lekka, słodka i fajnie wilgotna. Przepyszne połączenie idealne do niedzielnej kawki czy też na przeróżne święta i domowe imprezy. Takie ciasto na pewno zachwyci smakiem jak i wyglądem.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34614
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 885
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 156
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3789
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34614
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 885
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 156
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3789
Składniki
Do miski wbijamy jajka, wsypujemy cukier i cukier wanilinowy całość miksujemy do uzyskania jasnej masy. Następnie dodajemy mąkę ziemniaczaną, kukurydzianą i proszek do pieczenia. Składniki wsypujemy stopniowo cały czas mieszając. Następnie dodajemy olejek waniliowy i stopniowo wlewamy olej miksując na wolnych obrotach. Miksujemy do połączenia się składników. Blaszkę o wymiarach 24×24 cm wykładamy papierem do pieczenia. Następnie wlewamy ciasto na przemian. Dwie łyżki ciemnego i dwie jasnego. Robimy tak do skończenia się ciasta. Ciasto pieczemy 40 minut w 180 stopniach góra dół do suchego patyczka. Upieczone ciasto polewamy rozpuszczonymi czekoladami, białą i mleczną. Dodatkowo możemy posypać wiórkami kokosowymi. Ciasto rozstawiamy do całkowitego wystudzenia. Smacznego