Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
świetny pomysł na coś słodkiego i zdrowego
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 354
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1208
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1271
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13420
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 354
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1208
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1271
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13420
Składniki
Rabarbar umyj i pokrój na 2 centymetrowe kawałki. Dodaj 2/3 cukru i mąkę ziemniaczaną, wymieszaj. Dwie tartaletki posmaruj Kasią i przełóż do nich rabarbar. W misce wymieszaj mikserem: mąkę kukurydzianą, ryżową, łyżkę wody, pozostały cukier i Kasię. Ciasto zagnieć dłonią w kulkę, a następnie rozdziel widelcem na kruszonkę. Otrzymaną kruszonkę wyłóż na rabarbar w tartaletkach. Wstaw do nagrzanego do 200 st.C piekarnika i piecz około 20 minut. 5 minut przed końcem pieczenia posyp crumble płatkami migdałowymi. Przepis na dwie porcje 518 Kcal/1 porcja