Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bezglutenowy czekoladowy deser z kubeczka"
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 121
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 351
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 1046
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 121
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 351
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 1046
Składniki
Do dużego garnka wstaw mniejszy rondelek. Nalej wodę do większego garnka, tak by sięgała do 2/3 rondelka. Włóż do rondelka pokruszoną gorzką czekoladę i masło. Zagotuj wodę. Gotując ją na wolnym ogniu, rozpuść czekoladę z masłem. Jaja z cukrem pudrem zmiksuj na puszystą masę. Połącz czekoladę z masą jajeczną. Foremki do zapiekania wysmaruj masłem i posyp cukrem pudrem. Napełnij foremki masą puddingową. Zapiekaj w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 10 minut. Serwuj puddingi wciąż ciepłe.
Czas przygotowania: 15 minut.Źródło: TV14