Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bezglutenowy czekoladowy deser z kubeczka"
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2494
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 131
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 176
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 743
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2494
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 131
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 176
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 743
Składniki
Do dużego garnka wstaw mniejszy rondelek. Nalej wodę do większego garnka, tak by sięgała do 2/3 rondelka. Włóż do rondelka pokruszoną gorzką czekoladę i masło. Zagotuj wodę. Gotując ją na wolnym ogniu, rozpuść czekoladę z masłem. Jaja z cukrem pudrem zmiksuj na puszystą masę. Połącz czekoladę z masą jajeczną. Foremki do zapiekania wysmaruj masłem i posyp cukrem pudrem. Napełnij foremki masą puddingową. Zapiekaj w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 10 minut. Serwuj puddingi wciąż ciepłe.
Czas przygotowania: 15 minut.Źródło: TV14