Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś przepis na szybkie ciasto bez glutenu z owocami, mogą być nawet owoce mrożone, serdecznie polecam :-)
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15669
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4714
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 386
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2945
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15669
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4714
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 386
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2945
Składniki
1. Masło rozpuszczamy w rondelku i studzimy. 2. Śliwki myjemy, przekrawamy na pół i usuwamy pestki. 3. W misce mieszamy suche składniki. 4. Następnie dodajemy żółtka, białka osobno do miski do ubicia na sztywną pianę. Mieszamy łyżką albo berłem cukierniczym. 5. Następnie dolewamy stopniowo mleko i mieszamy. 6. Następnie dodajemy rozpuszczone masło i mieszamy. 7. Z białek ubijamy pianę na sztywno (z odrobiną soli) i mieszamy delikatnie. 8. Blachę o wymiarach 21cm x 26cm mierząc od spodu, wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy część ciasta i układamy owoce. 9. Zalewamy pozostałym ciastem i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika na ok. 1 godzinę. 10. Pieczemy w nagrzanym piekarniku z grzaniem góra-dół na drugim poziomie piekarnika. 11. Jeszcze gorące oprószamy cukrem pudrem i pozostawiamy do wystudzenia. Smacznego :-)