Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bezowe koszyczki to rewelacyjny i smaczny pomysł na dekorację świątecznego stołu
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 122
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 85
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 604
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 5449
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 122
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 85
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 604
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 5449
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodać przesiany cukier puder i cukier waniliowy
Masę przełożyć do szprycki (albo do foliowej torebki, po czym odciąć jej róg). Na wysmarowaną tłuszczem i wyłożoną papierem blachę wyciskać ciastka w kształcie ślimaków, z wysokim brzegiem
Piec je w letnim piekarniku, aż będą całkiem suche. Do "koszyczków" włożyć kolorowe jajeczka z cukru