Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bezowe koszyczki to rewelacyjny i smaczny pomysł na dekorację świątecznego stołu
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 303
Proste do przygotowania, efektowne ciasto. Warto przygotować je dzień wcześni...
Odsłon: 4230
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 383
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29396
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 303
Proste do przygotowania, efektowne ciasto. Warto przygotować je dzień wcześni...
Odsłon: 4230
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 383
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29396
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodać przesiany cukier puder i cukier waniliowy
Masę przełożyć do szprycki (albo do foliowej torebki, po czym odciąć jej róg). Na wysmarowaną tłuszczem i wyłożoną papierem blachę wyciskać ciastka w kształcie ślimaków, z wysokim brzegiem
Piec je w letnim piekarniku, aż będą całkiem suche. Do "koszyczków" włożyć kolorowe jajeczka z cukru