Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bezowe koszyczki to rewelacyjny i smaczny pomysł na dekorację świątecznego stołu
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6219
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1914
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6219
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1914
 
         
        Składniki
Białka ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodać przesiany cukier puder i cukier waniliowy
Masę przełożyć do szprycki (albo do foliowej torebki, po czym odciąć jej róg). Na wysmarowaną tłuszczem i wyłożoną papierem blachę wyciskać ciastka w kształcie ślimaków, z wysokim brzegiem
Piec je w letnim piekarniku, aż będą całkiem suche. Do "koszyczków" włożyć kolorowe jajeczka z cukru