Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Bezowo-owocowe pucharki"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 200
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 200
Składniki
Białka ubij na sztywno. Dalej ubijając, dosypuj cukier puder i skrobię. Wlej kilka kropli aromatu migdałowego. Pianę przełóż do rękawa cukierniczego. Wyciśnij na blachę kleksy. Susz beziki w 120 st. 90 min.
Zamrożone wiśnie posyp brązowym cukrem, duś w rondelku 10 min, ostudź. Kremówkę ubij na sztywno. Jogurt zmiksuj z cukrem (do smaku), wymieszaj z ubitą kremówką.
Tuż przed podaniem nakładaj do pucharków na przemian beziki, owoce i krem śmietanowy.
Czas ok. 110 min; porcja – 350 kcal, cena 2,70 zł.Źródło: Świat kobiety