Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podstawowymi składnikami Bezy są białka i cukier. Bezy suszymy w piekarniku w niewysokiej temperaturze.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 221
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4507
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12208
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6922
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5651
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 221
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4507
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12208
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6922
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5651
Składniki
Ubić białka ze szczyptą soli na sztywną pianę. Stopniowo dodawać cukier, cały czas ubijając.
Gdy białka będą dobrze ubite, a cukier się rozpuści, masę przełożyć do szprycy z ozdobną końcówką.
Bezy wyciskać dowolnych kształtów na blachy wyłożone papierem do pieczenia.
Suszyć w nagrzanym piekarniku 100 stopni przez około 1,5 - 3 godzin. Po wysuszeniu uchylić drzwi piekarnika i pozostawić do ostygnięcia.