Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, chrupiące, rozpływające się w ustach bezy.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 24109
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1065
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4385
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1174
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1319
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4354
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 24109
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1065
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4385
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1174
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1319
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4354
Składniki
Białka ubić ze szczyptą soli. Następnie, po łyżce dodawać cukier. Zawsze. po wsypaniu cukru. Miksować chwilę, żeby cukier się rozpuścił. Dopiero wtedy, wsypać następną porcję cukru. Po dodaniu, całego cukru, miksować jeszcze chwilę. Masa, powinna być gęsta i szklista.
Gotową masę, przełożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać bezy na blachę, wyłożoną papierem do pieczenia.
Gotowe bezy, suszyć w piekarniku, nagrzanym do 100 stopni. Grzanie góra, dół z termoobiegiem, 1,5 godziny. Następnie, uchylić delikatnie drzwiczki i suszyć jeszcze pół godziny. Po tym czasie, wyłączyć piekarnik i zostawić w nim bezy, do wystudzenia.