Do góry

Desery Przepis na:

Bezy

Bezy

Autor:

Przepisów i artykułów: 73 Ocena: 740

Dodano:

Odsłon: 2077

Pyszne, chrupiące, rozpływające się w ustach bezy.

Składniki

  • 4 białka
  • 3/4 szklanki cukru
  • szczypta soli
> 6 os. 30 min średnie tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Białka ubić ze szczyptą soli. Następnie, po łyżce dodawać cukier.
    Zawsze. po wsypaniu cukru. Miksować chwilę, żeby cukier się rozpuścił.
    Dopiero wtedy, wsypać następną porcję cukru. Po dodaniu, całego cukru, miksować
    jeszcze chwilę. Masa, powinna być gęsta i szklista.

  2. Gotową masę, przełożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać bezy na blachę,
    wyłożoną papierem do pieczenia.

  3. Gotowe bezy, suszyć w piekarniku, nagrzanym do 100 stopni. Grzanie góra, dół z termoobiegiem,
    1,5 godziny. Następnie, uchylić delikatnie drzwiczki
    i suszyć jeszcze pół godziny. Po tym czasie, wyłączyć piekarnik i zostawić w nim bezy,
    do wystudzenia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń