Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, chrupiące, rozpływające się w ustach bezy.
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29319
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 2772
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 155
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18689
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 727
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29319
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 2772
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 155
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18689
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 727
Składniki
Białka ubić ze szczyptą soli. Następnie, po łyżce dodawać cukier. Zawsze. po wsypaniu cukru. Miksować chwilę, żeby cukier się rozpuścił. Dopiero wtedy, wsypać następną porcję cukru. Po dodaniu, całego cukru, miksować jeszcze chwilę. Masa, powinna być gęsta i szklista.
Gotową masę, przełożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać bezy na blachę, wyłożoną papierem do pieczenia.
Gotowe bezy, suszyć w piekarniku, nagrzanym do 100 stopni. Grzanie góra, dół z termoobiegiem, 1,5 godziny. Następnie, uchylić delikatnie drzwiczki i suszyć jeszcze pół godziny. Po tym czasie, wyłączyć piekarnik i zostawić w nim bezy, do wystudzenia.