Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 316 Ocena: 3673
Dodano: 26.09.2019
Odsłon: 1129
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, odstawić do przestygnięcia.
Białka umieścić w misie miksera z trzepaczką i ubić z solą na sztywno, powoli dodawać cukier cały czas ubijając do całkowitego rozpuszczenia cukru.
Mikser wyłączyć i polać pianę ostygniętą czekoladą, za pomocą łyżki bardzo delikatnie wmieszać czekoladę tworząc marmurem – wystarczy kilka ruchów łyżką.
Blachę do pieczenia wyłożyć papierem.
Za pomocą łyżki formować beziki ( połowę spłaszczyć, reszta może mieć czubki)
Piec w temperaturze 110 stopni przed 2 godziny, studzić w otwartym piekarniku.
Śmietanę umieścić w misie miksera z zamontowaną trzepaczką- ubić na sztywno, dodać cukier i jeszcze chwilę ubijać.
Na płaskie bezy wyłożyć ubitą śmietanę, na to maliny i przykryć bezą z czubkiem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Maudie 26 września 2019Zgłoś do usunięcia
Z malinami...pycha!0 Kto głosował? | Odpowiedz

SprytnaChochla 26 września 2019Zgłoś do usunięcia
Piękne!0 Kto głosował? | Odpowiedz