Do góry

Desery Przepis na:

Bezy migdałowe

Bezy migdałowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 159 Ocena: 1550

Dodano:

Odsłon: 2933

Pyszne, bardzo kruche beziki. Spróbujcie koniecznie.

Składniki

  • 3 białka
  • szczypta soli
  • 5 łyżek cukru
  • 2 łyżki zmielonych migdałów
  • kilka kropel soku z cytryny
> 6 os. 30 min średnie tanie
Reklama
Reklama
Bezy migdałowe

Przygotowanie

  1. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno. Następnie po łyżce dodawać cukier.
    Po każdym dodaniu cukru, przez chwilę miksować, żeby cukier się rozpuścił. Kiedy piana będzie już gęsta, wcisnąć kilka kropel soku z cytryny i wsypać
    zmielone migdały.

  2. Wymieszać delikatnie łyżką. Gotową masę, przełożyć do rękawa cukierniczego.
    Wyciskać beziki na blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenia. Można też wykładać łyżką.
    Bezy suszyć w piekarniku, nagrzanym do 100 stopni z termoobiegiem, 1,5 godziny.
    Po tym czasie, uchylić drzwiczki piekarnika i suszyć jeszcze pół godziny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń