Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na bezy podpatrzyłam na stronie Moje Wypieki i przystosowałam go tylko do mojego piekarnika. Ale naprawdę polecam wam spróbować ten przepis na bezy, robiłam go już trzy razy i zawsze się udają. Dla mnie szok bo bezy zawsze mi nie wychodziły. A te są idealne chrupiące i rozpływające się w ustach.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 972
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4241
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 541
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 915
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3842
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 780
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 972
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4241
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 541
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 915
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3842
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 780
Składniki
Białka ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem soli.
Kiedy białka będą już ubite, wówczas cały czas ubijając dodajemy po łyżce cukru pudru i sok z cytryny.
Masę białkową przekładamy do szprycy z końcówką gwiazdy wyciskamy małe rozetki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Mnie wyszły dwie blaszki, które piekłam jedna za drugą. Bezy pieczemy-suszymy w piekarniku nagrzanym do temp. 110 stopni przez około 50 minut.
Kiedy beziki nam się upieką zaraz po ostygnięciu (czyli około po 10-15 minutach) bezy przekładamy do pudełeczka i szczelnie zamykamy. No chyba że zamierzacie zjeść wszystkie bezy naraz. Ale ja radzę je schować bo bezy szybko nabierają wilgoci i robią się ciągnące. Smacznego !!!
;-D