Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 22233
Dodano: 10.02.2009
Odsłon: 9308
5-6 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Do rondelka o grubym dnie wlej 1,5 l mleka i podgrzewaj. Kiedy na brzegach pojawią się pęcherzyki, zdejmij mleko z ognia. 2. Do mleka dodaj 150 g pokruszonej białej czekolady oraz po 2 łyżeczki likieru pomarańczowego i kawy rozpuszczalnej. 3. Mieszaj do czasu, aż biała czekolada całkowicie się rozpuści, a napój zyska jednolitą, jedwabiście gładką konsystencję. 4. Gorącą czekoladę przelej natychmiast do kolorowych kubków lub filiżanek. Wierzch napoju udekoruj bitą śmietaną. 5. Wierzch stożka z bitej śmietany możesz posypać mielonym cynamonem. Na spodku filiżanki, dla efektu, połóż cynamonową laskę.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

oliwaa123 11 marca 2009Zgłoś do usunięcia
czy żelatynę można zastąpić czymś innym?0 Kto głosował? | Odpowiedz

oliwaa123 11 marca 2009Zgłoś do usunięcia
CZY ŻELATYNE MOzna zastąpić czymś?0 Kto głosował? | Odpowiedz