Do góry

Desery Przepis na:

Biało-czarny sernik

Biało-czarny sernik

Autor:

Przepisów i artykułów: 235 Ocena: 2426

Dodano:

Odsłon: 2442

Delikatny, biały sernik na spodzie z czekoladowych ciasteczek.

Składniki

  • 300g + 6 szt. czekoladowych ciastek (markiz) z kremem
  • 50g masła
  • 400g serka twarogowego typu Philadelphia
  • 500g mielonego twarogu
  • 200g gęstej śmietany 18-22%
  • 150g cukru
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 4 jajka (M)
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
> 6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Markizy pokruszyć blenderem. Masło roztopić i wymieszać z ciastkami. Masę przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy, dobrze przycisnąć i wstawić do lodówki.

  2. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Serek, twaróg i śmietanę wymieszać z cukrem i cukrem waniliowym. Pojedynczo dodawać jajka, na końcu dodać mąkę.

  3. Masę wyłożyć na przygotowany spód. Piec ok. godziny, po upieczeniu zostawić na kilka minut w wyłączonym piekarniku. Potem wyjąć i ostudzić. Pozostałe ciastka przekroić na pół i poukładać na sztorc na wierzchu sernika..


    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 11 października 2017 Gdzie sernik, tam i ja ;)
Świetny przepis, biorę do pamięci :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń