Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny, biały sernik na spodzie z czekoladowych ciasteczek.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8573
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 579
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8573
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 579
Składniki
Markizy pokruszyć blenderem. Masło roztopić i wymieszać z ciastkami. Masę przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy, dobrze przycisnąć i wstawić do lodówki.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Serek, twaróg i śmietanę wymieszać z cukrem i cukrem waniliowym. Pojedynczo dodawać jajka, na końcu dodać mąkę.
Masę wyłożyć na przygotowany spód. Piec ok. godziny, po upieczeniu zostawić na kilka minut w wyłączonym piekarniku. Potem wyjąć i ostudzić. Pozostałe ciastka przekroić na pół i poukładać na sztorc na wierzchu sernika.. Smacznego :)