Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inna wersja kiedyś słynnego czekoladowego bloku, który teraz również ma dużą rzeszę fanów. Biały blok z przyjemnym posmakiem słonych orzeszków.
Naczynie ceramiczne, rózga, garnek.
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 378
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 11797
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 442
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 109
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 670
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 378
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 11797
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 442
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 109
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 670
Składniki
Na samym początku rozkruszyłam herbatniki. W garnuszku podgrzałam mleko z dodatkiem masła oraz białego i waniliowego cukru. Wszystko podgrzewałam na małym ogniu, aż masło się rozpuściło i wszystkie składniki połączyły. Zmniejszyłam moc kuchenki i do jednolitej gorącej masy wsypałam mleko w proszku i dokładnie wszystko wymieszałam posiłkując się rózgą. Zgasiłam kuchenkę i do całości dodałam pokruszone herbatniki, żurawinę i słone orzeszki ziemne. Wszystko przemieszałam i masę na blok przełożyłam do ceramicznego naczynia i wygładziłam. Po wystygnięciu przełożyłam naczynie z blokiem do lodówki.