Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bigos z żurawiną i marchewką"
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 526
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 581
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 867
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 526
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 581
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 867
Składniki
Opłukaną kapustę siekam, wkładam do dużego garnka. Dodaję starte marchewkę i pietruszkę. Zalewam wrzątkiem do wysokości kapusty, dodaję liście laurowe, ziele angielskie, wstawiam na mały ogień.
Gotuję do miękkości, od czasu do czasu mieszając. Wędliny i mięso kroję, podsmażam na oleju. Podsmażam również posiekaną cebulę. Z ugotowanej kapusty odlewam nadmiar wody, dodaję wcześniej namoczone grzyby, wędliny, mięso, cebulę.
Dodaję przyprawę do bigosu, pokrojone w paski śliwki i żurawinę. Gotuję 30-40 minut.
Ten bigos ma wspaniały aromat i winny smak. Elżbieta Pawelec z ElblągaŹródło: Kobieta i życie