Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser niczym z cukierni ;)
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 706
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2059
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4046
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 4034
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 706
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2059
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4046
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 4034
Składniki
Białka ubijamy ze szczyptą soli, do sztywnej piany dodajemy po odrobinie cukru, a następnie żółtka. Łączymy z przesianymi. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, nakładamy masę w 4 miejscach i rozsmarowujemy tworząc podobne wielkości. Posypujemy drobno pokruszonymi płatkami. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180⁰C przez ok 9 minut. Jeszcze ciepłe delikatnie odrywamy i układamy np. na szklankach, by nabrały odpowiedniego kształtu. Lekko studzimy. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem, nadziewamy biskwity i dekorujemy owocami. Całość posypujemy cukrem pudrem.