Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser niczym z cukierni ;)
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 216
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 257
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 158
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 130
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 2165
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 216
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 257
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 158
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 130
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 2165
Składniki
Białka ubijamy ze szczyptą soli, do sztywnej piany dodajemy po odrobinie cukru, a następnie żółtka. Łączymy z przesianymi. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, nakładamy masę w 4 miejscach i rozsmarowujemy tworząc podobne wielkości. Posypujemy drobno pokruszonymi płatkami. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180⁰C przez ok 9 minut. Jeszcze ciepłe delikatnie odrywamy i układamy np. na szklankach, by nabrały odpowiedniego kształtu. Lekko studzimy. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem, nadziewamy biskwity i dekorujemy owocami. Całość posypujemy cukrem pudrem.