Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biszkopciki z białek z kremem paryskim to idealne zwieńczenie każdego posiłku. Przepis na nie Ewa Wachowicz zdradziła w 452. odcinku programu "Ewa Gotuje".
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2330
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3469
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4198
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74150
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 573
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2330
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3469
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4198
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74150
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 573
Składniki
Białka ubić z solą. Utrwalić cukrem – dodawać stopniowo cały czas miksując. Uperfumować cukrem waniliowym. Wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i kurkumą. Zmiksować na najniższych obrotach. Dolać roztopione i przestudzone masło. Wymieszać szpatułką.
Przełożyć do rękawa cukierniczego i wycisnąć na blachę z papierem do pieczenia. Wstawić na 15 minut do piekarnika rozgrzanego do 170 st. C.
Śmietankę podgrzać, ale nie gotować. Zdjąć z ognia, wrzucić czekoladę, posolić i mieszać aż powstanie gładka masa. Odstawić do wystudzenia.
Biszkopty przełożyć kremem. Część ciasteczek można zostawić bez czekoladowej masy.