Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Biszkopciki z budyniem"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 201
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3985
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 361
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 939
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 201
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3985
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 361
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 939
Składniki
Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka ubij na sztywno, powoli dosypując połowę cukru i 1 torebkę cukru waniliowego. Pianę z białek ostrożnie połącz z żółtkami i skórką cytrynową. Mąkę pszenną wymieszaj z mąką ziemniaczaną i małymi porcjami domieszaj do masy jajecznej. Blachę z piekarnika wyłóż pergaminem. Narysuj na nim 6 kółek o średnicy 8-10 cm. Na każde kółko nałóż porcję ciasta biszkoptowego i równomiernie je rozsmaruj.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 200°C. Piecz 12 minut. Gotowe omleciki zdejmij z blachy. Na środku każdego połóż np. cienką metalową rurkę i złóż ciastka na pół. Całość owiń dosyć ciasno ściereczką i odłóż do wystudzenia. W tym czasie z proszku budyniowego, reszty cukru, cukru waniliowego i mleka ugotuj gęsty budyń. Napełnij nim wystudzone ciastka. Oprósz cukrem pudrem, ew. udekoruj miętą.Źródło: Naj