Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne ciasto. Z pewnością zrobi wrażenie na rodzinie, krewnych czy znajomych. Serdecznie polecam.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 328
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11130
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3756
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1290
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 328
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11130
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3756
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1290
Składniki
Jajka ubić z cukrem na puszystą masę tak aby podwoiły swoją objętość. Dodać dwie łyżki letniej przegotowanej wody. Dodać przesiane mąki z proszkiem do pieczenia. Masę wylać do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Wymiary foremki 23x27 cm. Piec 35 minut w 180 st. C w nagrzanym piekarniku. Po wystudzeniu na biszkopcie ułożyć pokrojone w ósemki brzoskwinie. Ugotować budynie z wiórkami kokosowymi w 1 litrze mleka. Ciepłą masę wylać na brzoskwinie. Z miękkiego masła, cukru pudru, wiórek kokosowych i przesianej mąki zarobić kruszonkę. Posypać na wierzchu budyniu. Ciasto zapiekać w nagrzanym do 180 st. C piekarniku jeszcze przez 20 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem. Dobrze jest dać na 3-4 godziny do lodówki. Dobrze się wtedy kroi.