Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne ciasto. Z pewnością zrobi wrażenie na rodzinie, krewnych czy znajomych. Serdecznie polecam.
...ale pyszny.
Odsłon: 605
Polecam.
Odsłon: 562
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 58
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 52
...ale pyszny.
Odsłon: 605
Polecam.
Odsłon: 562
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 58
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 52
Składniki
Jajka ubić z cukrem na puszystą masę tak aby podwoiły swoją objętość. Dodać dwie łyżki letniej przegotowanej wody. Dodać przesiane mąki z proszkiem do pieczenia. Masę wylać do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Wymiary foremki 23x27 cm. Piec 35 minut w 180 st. C w nagrzanym piekarniku. Po wystudzeniu na biszkopcie ułożyć pokrojone w ósemki brzoskwinie. Ugotować budynie z wiórkami kokosowymi w 1 litrze mleka. Ciepłą masę wylać na brzoskwinie. Z miękkiego masła, cukru pudru, wiórek kokosowych i przesianej mąki zarobić kruszonkę. Posypać na wierzchu budyniu. Ciasto zapiekać w nagrzanym do 180 st. C piekarniku jeszcze przez 20 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem. Dobrze jest dać na 3-4 godziny do lodówki. Dobrze się wtedy kroi.