Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe, letnie ciasto. Serdecznie polecam.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3218
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 181
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 65
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 91
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 77
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3218
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 181
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 65
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 91
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 77
Składniki
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno ze szczyptą soli. Dodać cukier i nadal ubijać. Dodawać po jednym żółtku, miksować aż masa zbieleje i wyraźnie powiększy objętość. Wtedy dodać dwie łyżki przegotowanej, letniej wody. Przesiać obie mąki i proszek do pieczenia. Wymieszać całość delikatnie łyżką. Przygotować foremkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wymiary 24x24 cm. Przelać do niej ciasto. Na wierzch poukładać plasterki brzoskwiń. W trakcie pieczenia one opadną na dno. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 35 minut. Upieczone ciasto wystudzić. Z dna blaszki usunąć papier do pieczenia. Biszkopt odwrócić. W ten sposób owoce znajdą się na wierzchu. Przygotować krem. Brzoskwinie obrać ze skórki. Usunąć pestki. Pokroić na mniejsze kawałki i zblendować na jednolitą masę. Do tak przygotowanych brzoskwiń dodać ubitą śmietankę i cukier puder. Całość wymieszać. W 1/4 szklance ciepłej wody rozprowadzić żelatynę. Bardzo dokładnie ją wymieszać i wlać do kremu. Jeszcze raz całość dokładnie wymieszać. Tak przygotowany krem można na 1-2 minuty dać do lodówki. aby stężał. Następnie wylać go na biszkopt. Ciasto dać do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Przed pokrojeniem posypać wiórkami kokosowymi.