Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodka propozycja na weekend. Piekłam w zeszłym tygodniu. Biszkopt z dodatkiem budyniu, jest naprawdę smaczny. Wystarczy dodać ulubione owoce i galaretkę. Pyszne ciasto gotowe.
Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54154
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 503
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5423
Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54154
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 503
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5423
Składniki
Białka ubić ze szczyptą soli, następnie powoli wsypywać cukier. Dodać żółtka, ubijać jeszcze chwilę. Wsypać mąkę i budyń. Wymieszać delikatnie łyżką. Tak przygotowane ciasto, wyłożyć do tortownicy, wyłożonej papierem do pieczenia, lub wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą. Piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni 25 minut.
Upieczony biszkopt zostawić do wystudzenia. Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu i zostawić aż zacznie tężeć. Wystudzony biszkopt, przewrócić spodem do góry. Nie jest to konieczne, ale wtedy mamy u góry równą powierzchnię. Na biszkopcie ułożyć owoce.
Zalać tężejącą galaretką. Wstawić na kilka godzin do lodówki.