Do góry

Desery Przepis na:

Biszkopt budyniowy z owocami i galaretką

Biszkopt budyniowy z owocami i galaretką

Autor:

Przepisów i artykułów: 157 Ocena: 1526

Dodano:

Odsłon: 459

Słodka propozycja na weekend. Piekłam w zeszłym tygodniu. Biszkopt z dodatkiem budyniu, jest naprawdę smaczny. Wystarczy dodać ulubione owoce i galaretkę. Pyszne ciasto gotowe.

Składniki

  • 4 jajka
  • szczypta soli
  • 4 łyżki mąki pszennej tortowej
  • 1 budyń waniliowy z cukrem (60g)
  • 3/4 szklanki cukru
  • Dodatkowo:
  • 2 galaretki
  • dowolne owoce
> 6 os. 30 min średnie tanie
Reklama
Reklama
Biszkopt budyniowy z owocami i galaretką

Przygotowanie

  1. Białka ubić ze szczyptą soli, następnie powoli wsypywać cukier.
    Dodać żółtka, ubijać jeszcze chwilę. Wsypać mąkę i budyń. Wymieszać delikatnie łyżką.
    Tak przygotowane ciasto, wyłożyć do tortownicy, wyłożonej papierem do pieczenia,
    lub wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą.
    Piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni 25 minut.

  2. Upieczony biszkopt zostawić do wystudzenia.

    Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu i zostawić aż zacznie tężeć.
    Wystudzony biszkopt, przewrócić spodem do góry. Nie jest to konieczne,
    ale wtedy mamy u góry równą powierzchnię.
    Na biszkopcie ułożyć owoce.

  3. Zalać tężejącą galaretką.
    Wstawić na kilka godzin do lodówki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń