Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biszkopt kakaowy który jest puszysty ,delikatny i smaczny. Prosty w wykonaniu wychodzi wysoki i spokojnie można przekroić na trzy blaty.
tortownica, mikser, papier do pieczenia, łyżka drewniana, miska,
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 34
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 121
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 704
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 81
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 34
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 121
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 704
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 81
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek, następnie białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną masę. Do ubitej masy dodajemy cały czas miksując żółtka na przemian z cukrem. Do masy jajecznej ( już nie miksując) przesiewamy mąkę pszenną wymieszaną z mąką ziemniaczaną, proszkiem do pieczenia , sodą oraz z kakao, całość dokładnie lecz delikatnie mieszamy łyżką drewnianą do połączenia wszystkich składników. Masę przekładamy do tortownicy o średnicy 26 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 40 minut. a najlepiej i najpewniej do suchego patyczka. Po upieczeniu i wystudzeniu biszkopt kroimy na trzy blaty.