Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biszkopt kakaowy,stabilny który nie opada.Po wyciągnięciu z piekarnika zostawiam biszkopt krótko do wystygniecia i od razu mozna z niego zrobic ciasto czy tort.Po wiecej inspiracji zapraszam na mój YouTube kanal Slodki Smak Pasji
Delikatne kawałki z polędwiczek kurczaka w panierce z bułki tartej i płatków...
Odsłon: 64
Przepis na lekką, smaczną i pożywną sałatkę z szynką prosciutto, mozzarellą o...
Odsłon: 54
Delikatne kawałki z polędwiczek kurczaka w panierce z bułki tartej i płatków...
Odsłon: 64
Przepis na lekką, smaczną i pożywną sałatkę z szynką prosciutto, mozzarellą o...
Odsłon: 54
Składniki
Do misy miksera wbijamy jajka i na najwyzszych obrotach dodajac stopniowo cukier ubijamy przez 10 min.
Mąkę,kakao i skrobie przesiewamy przez sitko. Piekarnik włączamy na 160 stopni góra/dól.
Do dobrze ubitych jajek dodajemy przesiana mąkę,kakao i skrobie ,za pomoca szpatulki energicznymi ruchami wszystko razem łączymy ,jednak mieszamy nie za dlugo,zeby masa zostala jeszcze dobrze napowietrzona.
Do formy o srednicy 20-24 cm wlewamy ciasto i pieczemy ok.40 min.
Po wyciagnieciu z piekarnika ciasto zostawic do wystygniecia .SMACZNEGO!!!