Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
biszkopt nietypowy bo z dodatkiem masła. Jest delikatny i lekko wilgotny; warto spróbować go zrobić.
Roztapiamy masło i odstawiamy do wystygnięcia. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę pod koniec dodając cukier.
Następnie dodajemy po jednym żółtku, mieszając na najmniejszych obrotach; ja zawsze w tym momencie zaczynam wszystko robić ręcznie. Powoli dodajemy obie przesiane mąki; delikatnie mieszając.
Na sam koniec powoli wlewamy stopione i ostudzone masło. Wylewamy ciasto do wysmarowanej masłem tortownicy i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 160-170st około 30 minut. Wyjmujemy na kratkę; studzimy.
Pyszne smażone, panierowane w cieście plastry rolady zrobionej z mielonego mi...
Odsłon: 129
Są takie dni w lecie, kiedy ostatnią rzeczą jaką chcesz zrobić to włączenie p...
Odsłon: 20
Przepyszny deser bez pieczenia z efektem ombre - w dodatku w wersji mało kalo...
Odsłon: 25
Bardzo smaczna wędlina, idealna do sporządzania smacznych kanapek.
Odsłon: 2858
Lekki, smaczny deser na letnie popołudnie. Bez cukru, z pysznych polskich tr...
Odsłon: 67
Pyszne smażone, panierowane w cieście plastry rolady zrobionej z mielonego mi...
Odsłon: 129
Są takie dni w lecie, kiedy ostatnią rzeczą jaką chcesz zrobić to włączenie p...
Odsłon: 20
Przepyszny deser bez pieczenia z efektem ombre - w dodatku w wersji mało kalo...
Odsłon: 25
Bardzo smaczna wędlina, idealna do sporządzania smacznych kanapek.
Odsłon: 2858
Lekki, smaczny deser na letnie popołudnie. Bez cukru, z pysznych polskich tr...
Odsłon: 67
Składniki
Roztapiamy masło i odstawiamy do wystygnięcia. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę pod koniec dodając cukier.
Następnie dodajemy po jednym żółtku, mieszając na najmniejszych obrotach; ja zawsze w tym momencie zaczynam wszystko robić ręcznie. Powoli dodajemy obie przesiane mąki; delikatnie mieszając.
Na sam koniec powoli wlewamy stopione i ostudzone masło. Wylewamy ciasto do wysmarowanej masłem tortownicy i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 160-170st około 30 minut. Wyjmujemy na kratkę; studzimy.
Przepisy Desery
Desery
SERNIK NA ZIMNO Z MUSEM TRUSKAWKOWYM
Desery
Fit jogurtowiec jagodowy na owsianym spodzie
Desery
Truskawkowy jogurciak z kokosową nutą
Desery
Tort Knoppers
SERNIK NA ZIMNO Z MUSEM TRUSKAWKOWYM
Są takie dni w lecie, kiedy ostatnią rzeczą jaką chcesz zrobić to włączenie p...
Odsłon: 20
Fit jogurtowiec jagodowy na owsianym spodzie
Przepyszny deser bez pieczenia z efektem ombre - w dodatku w wersji mało kalo...
Odsłon: 25