Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 145
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4333
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11759
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6720
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5561
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13842
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 145
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4333
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11759
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6720
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5561
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13842
Składniki
Jajka wbić do naczynia, które wstawiamy w większe naczycie z ciepłą wodą. Wsypujemy do jajek cukier i ubijamy na parze do czasu, aż masa zbieleje i osiągnię temperaturę ok 40 stopni C.
Do masy jajecznej dodać olej cały czas ubijając.
Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i zmiksować na średnich obrotach.
Piec ok. 30 minut w 180 stopniach.