Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8556
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1250
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10224
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4647
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 712
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8556
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1250
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10224
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4647
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 712
Składniki
Jajka wbić do naczynia, które wstawiamy w większe naczycie z ciepłą wodą. Wsypujemy do jajek cukier i ubijamy na parze do czasu, aż masa zbieleje i osiągnię temperaturę ok 40 stopni C.
Do masy jajecznej dodać olej cały czas ubijając.
Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i zmiksować na średnich obrotach.
Piec ok. 30 minut w 180 stopniach.