Do góry

Desery Przepis na:

Biszkopt kakaowy na occie

Biszkopt kakaowy na occie

Autor:

Przepisów i artykułów: 68 Ocena: 1806

Dodano:

Odsłon: 57440

Kolejny sprawdzony przepis na biszkopt. Rośnie jak szalony, polecam ;)

Składniki

  • 8 jajek
  • 2 szklanki mąki (jeżeli biszkopt ma być kakaowy należy zamienić około 4 łyżki mąki na kakao)
  • 2 szklanki cukru
  • 2 łyżki octu
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Białka ubić na sztywno z cukrem.

  2. Żółtka w osobnej miseczce utrzeć z octem, dodać proszek do pieczenia, wymieszać.

  3. Do żółtek na przemian dawać mąkę i ubite na sztywno białka.

  4. Gotową masę wylać na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę (25 x 35) i piec przez około 40 minut temperaturze 180 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń