Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przesyłam Wam przepis na biszkopt piegusek, który pięknie się prezentuje w dowolnym cieście i świetnie zastępuje zwykły biszkopt.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7218
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2680
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20190
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 579
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 797
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7218
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2680
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20190
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 579
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 797
Składniki
Oddzielamy żółtka od białek.
Białka ubijamy z cukrem na pusztą pianę do momentu rozpuszczenia się cukru. Następnie dodajemy żółtka i delikatnie miksujemy. Na koniec dodajemy mąki, proszek do pieczenia i mak i miksujemy na wolnych obrotach.
Wykładamy na blaszkę, u mnie tortownica 26cm. Pieczemy 45 minut w 170 stopniach.