Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przesyłam Wam przepis na biszkopt piegusek, który pięknie się prezentuje w dowolnym cieście i świetnie zastępuje zwykły biszkopt.
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 49
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 109
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10335
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 110
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 997
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 49
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 109
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10335
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 110
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 997
Składniki
Oddzielamy żółtka od białek.
Białka ubijamy z cukrem na pusztą pianę do momentu rozpuszczenia się cukru. Następnie dodajemy żółtka i delikatnie miksujemy. Na koniec dodajemy mąki, proszek do pieczenia i mak i miksujemy na wolnych obrotach.
Wykładamy na blaszkę, u mnie tortownica 26cm. Pieczemy 45 minut w 170 stopniach.