Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biszkopt ten robi się błyskawicznie i jest bardzo dobry ,trochę kiepskie zdjęcie
Dzisiaj przedstawiam deser niejednego dzieciństwa. :) Krakersy przekładane kr...
Odsłon: 58
To proste i szybkie danie w sam raz na obiad dla osób lubiących delikatne mię...
Odsłon: 251
Gryczany makaron soba z kurczakiem w azjatyckim stylu. Z kapustą pak choi, po...
Odsłon: 51
Bardzo prosty w przygotowaniu mus czekoladaowy. Z dwóch składników: jabłka i...
Odsłon: 52
Kurczak w sosie pieczarkowym to pyszne i aromatyczne danie, a zarazem bardzo...
Odsłon: 7916
Dzisiaj przedstawiam deser niejednego dzieciństwa. :) Krakersy przekładane kr...
Odsłon: 58
To proste i szybkie danie w sam raz na obiad dla osób lubiących delikatne mię...
Odsłon: 251
Gryczany makaron soba z kurczakiem w azjatyckim stylu. Z kapustą pak choi, po...
Odsłon: 51
Bardzo prosty w przygotowaniu mus czekoladaowy. Z dwóch składników: jabłka i...
Odsłon: 52
Kurczak w sosie pieczarkowym to pyszne i aromatyczne danie, a zarazem bardzo...
Odsłon: 7916
Składniki
Do miski dajemy 6 żółtek , cukier , cukier waniliowy , i wszystko ucieramy mikserem.Do utartej masy dodajemy proszek do pieczenia , olej i stopniowo dodajemy makę krupczatkę , wszystko mieszamy łopatką , łyżką.
Ubijamy białka, i dodajemy delikatnie do masy, mieszamy łyżką.I to wszystko.
Pieczemy biszkopt w temp. 180"C , przez 30 min.W czasie pieczenia nie wolno otwierać drzwiczek piekarnika.Zostawiamy go do ostygnięcia tak około 20 min,w piekarniku.
Biszkopt można przełożyć masą, dżemem , ja przełożyłam musem jabłkowym, który akurat robiłam. Zrobiłam polewę z cytryny i cukru pudru. Smacznego.