Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biszkopt ten robi się błyskawicznie i jest bardzo dobry ,trochę kiepskie zdjęcie
Do miski dajemy 6 żółtek , cukier , cukier waniliowy , i wszystko ucieramy mikserem.Do utartej masy dodajemy proszek do pieczenia , olej i stopniowo dodajemy makę krupczatkę , wszystko mieszamy łopatką , łyżką.
Ubijamy białka, i dodajemy delikatnie do masy, mieszamy łyżką.I to wszystko.
Pieczemy biszkopt w temp. 180"C , przez 30 min.W czasie pieczenia nie wolno otwierać drzwiczek piekarnika.Zostawiamy go do ostygnięcia tak około 20 min,w piekarniku.
Biszkopt można przełożyć masą, dżemem , ja przełożyłam musem jabłkowym, który akurat robiłam. Zrobiłam polewę z cytryny i cukru pudru. Smacznego.
Wstyd się przyznać, ale robiłam je po raz pierwszy, mimo iż robią furorę od d...
Odsłon: 4141
Fasolka po bretońsku to jedno ulubione danie jednogarnkowe mojego męża. Można...
Odsłon: 54
Bardzo prosty sos do potraw z grilla, ale nie tylko, do różnych smażonych i p...
Odsłon: 21
Cevapcici to pyszne grillowane mielone mięso rozpowszechnione na Bałkanach w...
Odsłon: 38
Rolada na upieczonym, warzywnym cieście z szynką i serem oraz natką pietruszki
Odsłon: 5072
Pyszne , delikatne pulpeciki z kremowym koperkowym sosie.
Odsłon: 52340
Fasolka po bretońsku to jedno ulubione danie jednogarnkowe mojego męża. Można...
Odsłon: 54
Bardzo prosty sos do potraw z grilla, ale nie tylko, do różnych smażonych i p...
Odsłon: 21
Cevapcici to pyszne grillowane mielone mięso rozpowszechnione na Bałkanach w...
Odsłon: 38
Rolada na upieczonym, warzywnym cieście z szynką i serem oraz natką pietruszki
Odsłon: 5072
Pyszne , delikatne pulpeciki z kremowym koperkowym sosie.
Odsłon: 52340
Składniki
Do miski dajemy 6 żółtek , cukier , cukier waniliowy , i wszystko ucieramy mikserem.Do utartej masy dodajemy proszek do pieczenia , olej i stopniowo dodajemy makę krupczatkę , wszystko mieszamy łopatką , łyżką.
Ubijamy białka, i dodajemy delikatnie do masy, mieszamy łyżką.I to wszystko.
Pieczemy biszkopt w temp. 180"C , przez 30 min.W czasie pieczenia nie wolno otwierać drzwiczek piekarnika.Zostawiamy go do ostygnięcia tak około 20 min,w piekarniku.
Biszkopt można przełożyć masą, dżemem , ja przełożyłam musem jabłkowym, który akurat robiłam. Zrobiłam polewę z cytryny i cukru pudru. Smacznego.
Przepisy Desery
Desery
Sernik z rabarbarem i polewą czekoladową
Desery
Gofry jak z budki.
Desery
SERNIK GALARETKOWIEC
Desery
Torcik dla synowej
Sernik z rabarbarem i polewą czekoladową
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 200
Gofry jak z budki.
Ktoś mnie dziś naciągnął na gofry i to nie był mój mąż. Sezon letni, wakacyjn...
Odsłon: 1573