Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biszkopt ten robi się błyskawicznie i jest bardzo dobry ,trochę kiepskie zdjęcie
Tradycyjny domowy obiad świąteczny z roladami ze schabu i pysznym nadzieniem...
Odsłon: 6
Czerwona kapusta jest mocno zbita i twarda, dlatego warto ją po poszatkowaniu...
Odsłon: 647
Smaczny i zdrowy cleb razowy, żytni upieczony na żytnim zakwasie. Po upieczen...
Odsłon: 13
Tradycyjny domowy obiad świąteczny z roladami ze schabu i pysznym nadzieniem...
Odsłon: 6
Czerwona kapusta jest mocno zbita i twarda, dlatego warto ją po poszatkowaniu...
Odsłon: 647
Smaczny i zdrowy cleb razowy, żytni upieczony na żytnim zakwasie. Po upieczen...
Odsłon: 13
Składniki
Do miski dajemy 6 żółtek , cukier , cukier waniliowy , i wszystko ucieramy mikserem.Do utartej masy dodajemy proszek do pieczenia , olej i stopniowo dodajemy makę krupczatkę , wszystko mieszamy łopatką , łyżką.
Ubijamy białka, i dodajemy delikatnie do masy, mieszamy łyżką.I to wszystko.
Pieczemy biszkopt w temp. 180"C , przez 30 min.W czasie pieczenia nie wolno otwierać drzwiczek piekarnika.Zostawiamy go do ostygnięcia tak około 20 min,w piekarniku.
Biszkopt można przełożyć masą, dżemem , ja przełożyłam musem jabłkowym, który akurat robiłam. Zrobiłam polewę z cytryny i cukru pudru. Smacznego.