Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dziś dla was prosty przepis na pyszny wilgotny biszkopt przełożony pianką z galaretki i oblany galaretką, po szczegółowy przepis zapraszam na blog Kuchnia domowa Agi
Czekoladowe ciasto z kremem pistacjowym to bogaty deser, który przypadnie do...
Odsłon: 58
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 104
Czekoladowe ciasto z kremem pistacjowym to bogaty deser, który przypadnie do...
Odsłon: 58
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 104
Składniki
Jajka zmiksować z cukrem na pulchną masę następnie wsypać obie mąki oraz proszek do pieczenia i wlać olej zmiksować do połączenia się składników. Po przygotowaniu ciasta naczynie owalne żaroodporne 30/ 21 wyłożyć papierem do pieczenia, przelać ciasto i wstawić do nagrzanego na 180 stopni piekarnika piec 25-30 minut. Studzić przez 5 minut w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami
Po wyznaczonym czasie ciasto z niewielkiej wysokości zrzucić ( wtedy nie opadnie ), pozostawić do ostygnięcia a w wolnym czasie przygotować galaretki jeden dowolny kolor na piankę rozpuścić w 0,5 szklanki gotowanej wody a drugi kolor na wierzch w 1 szklance wody. Ostygnięte ciasto przekroić na dwa placki
Jak już przygotujemy piankę czyli galaretkę która była rozpuszczona w 0,5 szklanki wody, należy wystudzoną miksować przez 10 - 15 minut. Gotową piankę przełożyć na dolny blat ciasta a następnie położyć górny blat ciasta i wstawić do lodówki na 30 minut
Po wyjęciu z lodówki nałożyć drugą z galaretek już lekko tężejąco, udekorować według uznania i wstawić na kolejne 30 minut do lodówki
Gotowe ciasto może być na święta jak również na weekend do kawy z przyjaciółmi czy znajomymi