Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na klasyczny, jasny biszkopt z 4 jaj.
Smażone gołąbki to alternatywa dla tradycyjnego wariantu, w którym kapuściane...
Odsłon: 10736
Pyszny, domowy ajerkoniak - likier jajeczny, idealny na długie jesienne i zim...
Odsłon: 215
Smaczne, proste do przygotowania, moje dzieci je uwielbiają, szczególnie, że...
Odsłon: 191
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 759
Smażone gołąbki to alternatywa dla tradycyjnego wariantu, w którym kapuściane...
Odsłon: 10736
Pyszny, domowy ajerkoniak - likier jajeczny, idealny na długie jesienne i zim...
Odsłon: 215
Smaczne, proste do przygotowania, moje dzieci je uwielbiają, szczególnie, że...
Odsłon: 191
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 759
Składniki
Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę, następnie dodawać stopniowo cukier nadal ubijając, a potem żółtka. W miseczce wymieszać obie mąki z proszkiem do pieczenia. Stopniowo dodawać do ciasta, delikatnie wymieszać łopatką (nie używać miksera). Dno blachy wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto wylać na blachę. Piec ok. 25 minut w temp. 180°C.