Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis na biszkopt jeszcze mnie nigdy nie zawiódł. Biszkopt jest puszysty, mięciutki i bardzo smaczny. Polecam.
tortownica , papier do pieczenia, mikser, miska, łyżka drewniana,
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5699
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 91
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 110
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 613
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5699
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 91
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 110
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 613
Składniki
Tortownica o średnicy 22 cm. Składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy ze szczypta soli na puszystą sztywną masę, pod koniec ubijania cały czas miksując dodajemy na przemian cukier i żółtka. Po połączeniu składników już nie miksują tylko drewnianą łyżką do masy jajecznej przesiać obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać do połączenia składników, pamiętając o tym aby masę zabierać o spodu. Gotową masę przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy, włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 35 minut, a najlepiej do suchego patyczka( dlatego że każdy piekarnik jest inny). Tak że biszkopt polecam. Smacznego
Biszkopt po upieczeniu.
Wystudzony biszkopt do przekrojenia. Smacznego