Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis na biszkopt jeszcze mnie nigdy nie zawiódł. Biszkopt jest puszysty, mięciutki i bardzo smaczny. Polecam.
tortownica , papier do pieczenia, mikser, miska, łyżka drewniana,
Szybka i smaczna sałatka idealna do obiadu, pracy czy jako dodatek do kolacji.
Odsłon: 67
Przepyszne śniadanie mojego dzieciństwa. Dziś na życzenie córki która przyjec...
Odsłon: 491
Smaczna sałatka z makaronem nie tylko na niedzielę.
Odsłon: 88
Szybka i smaczna sałatka idealna do obiadu, pracy czy jako dodatek do kolacji.
Odsłon: 67
Przepyszne śniadanie mojego dzieciństwa. Dziś na życzenie córki która przyjec...
Odsłon: 491
Smaczna sałatka z makaronem nie tylko na niedzielę.
Odsłon: 88
Składniki
Tortownica o średnicy 22 cm. Składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy ze szczypta soli na puszystą sztywną masę, pod koniec ubijania cały czas miksując dodajemy na przemian cukier i żółtka. Po połączeniu składników już nie miksują tylko drewnianą łyżką do masy jajecznej przesiać obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać do połączenia składników, pamiętając o tym aby masę zabierać o spodu. Gotową masek przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy, włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 35 minut, a najlepiej do suchego patyczka( dlatego że każdy piekarnik jest inny). Tak że biszkopt polecam. Smacznego
Biszkopt po upieczeniu.
Wystudzony biszkopt do przekrojenia. Smacznego