Do góry

Desery Przepis na:

Biszkopt z 6 jaj.

Biszkopt z 6 jaj.

Autor:

Przepisów i artykułów: 177 Ocena: 2531

Dodano:

Odsłon: 13597

Bardzo łatwy. Zawsze udany.

Składniki

> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ubić pianę z białek, powoli dodawać cukier.

  2. Do żółtek dodać proszek do pieczenia i ocet - wymieszać.

  3. Dodać do białek i delikatnie wymieszać.

  4. Dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną. Wszystko razem wymieszać.

  5. Foremkę (40X25) wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą.

  6. Ciasto przelać do foremki. Piec w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach przez około 30 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń