Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 50
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 299
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 50
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 299
Składniki
Ubić pianę z białek, powoli dodawać cukier.
Do żółtek dodać proszek do pieczenia i ocet - wymieszać.
Dodać do białek i delikatnie wymieszać.
Dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną. Wszystko razem wymieszać.
Foremkę (40X25) wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą.
Ciasto przelać do foremki. Piec w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach przez około 30 minut.