Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis znaleziony na blogu Skarbiec Kulinarny. W oryginale były truskawki, ale skoro do czerwca jest jeszcze daleko, postawiłam na brzoskwinie.
Świetna przekąska na imprezę. Grissini z ziarnami to idealny dodatek do wszel...
Odsłon: 66
Witam. Dzisiejszy przepis to prawdziwa bomba dla naszych kubków smakowych. Po...
Odsłon: 57
Obłędne, maślane o wyrazistym serowym smaku krakersy, które przygotujecie w k...
Odsłon: 90
Rosół to obowiązkowa niedzielna zupa w prawie każdym domu. Przepis jest prost...
Odsłon: 2895
Smaczna, szybka, prosta w wykonaniu sałatka z uszkami tortellini. Nadaje się...
Odsłon: 110
Świetna przekąska na imprezę. Grissini z ziarnami to idealny dodatek do wszel...
Odsłon: 66
Witam. Dzisiejszy przepis to prawdziwa bomba dla naszych kubków smakowych. Po...
Odsłon: 57
Obłędne, maślane o wyrazistym serowym smaku krakersy, które przygotujecie w k...
Odsłon: 90
Rosół to obowiązkowa niedzielna zupa w prawie każdym domu. Przepis jest prost...
Odsłon: 2895
Smaczna, szybka, prosta w wykonaniu sałatka z uszkami tortellini. Nadaje się...
Odsłon: 110
Składniki
Biszkopt: białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywno. Dodawać stopniowo cukier, ciągle miksując, aż lekko rozpuści się. Do żółtek dodać proszek do pieczenia oraz ocet i wymieszać dobrze widelcem. Wlać na białka. Miksować jeszcze chwilę. Piekarnik włączyć na 100 stopni C. W małych partiach przesiać mąkę bezpośrednio do miski i za każdym razem delikatnie, ale dokładnie wymieszać łyżką. Wylać masę na blaszkę (20x35 cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Zwiększyć temp. w piekarniku do 170-180 stopni C. Piec ok. 20-30 min., sprawdzając patyczkiem czy nie jest wilgotny. Ostudzić.
Masa straciatella: ubić schłodzoną śmietanę do lekkiej sztywności. Dodać cukier wanilinowy. Ubić śmietankę do całkowitej sztywności. Dodać serek waniliowy. Zmiksować 2 sek. (aby śmietana nie zważyła się poprzez długie miksowanie) dla połączenia się składników. Dodać śmietan-fixy i natychmiast zmiksować 2 sek., aby składniki się połączyły. Czekoladę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać czekoladę do ubitej śmietany z serkiem i wymieszać łyżką.
Galaretki przygotować wg przepisu na opakowaniu. Brzoskwinie osączyć z soku i pokroić w mniejsze cząstki. Biszkopt nasączyć wodą z sokiem z brzoskwiń. Wyłożyć masę straciatella i wstawić do lodówki do lekkiego zastygnięcia. Na wierzchu poukładać brzoskwinie i zalać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia galaretki. Smacznego :)
Przepisy Desery
Desery
Faworkowe różyczki
Desery
Jogurtowy deserek z sosem truskawkowym
Desery
Murzynek
Desery
Sernik czekoladowy z mascarpone
Faworkowe różyczki
Znudziły Ci się tradycyjne faworki, zrób coś innego. Różyczki, które mogą być...
Odsłon: 13
Jogurtowy deserek z sosem truskawkowym
Deserki które przygotowałam są bardzo smaczne i szybko znikają z talerza. Moż...
Odsłon: 63