Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na biszkopt który dzisiaj podaję jest bardzo prosty , szybki i łatwy. Biszkopt jeszcze mnie nie zawiódł, zawsze wychodzi tak samo, jest puszysty, miękki i smaczny. Tym razem zamiast mąki ziemniaczanej dodałam proszek budyniowy.
tortownica, papier do pieczenia, mikser, nóż, miska,
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3702
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 896
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 228
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34197
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 547
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3702
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 896
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 228
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34197
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 547
Składniki
Przygotowanie biszkoptu; Pamiętajmy że wszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową. Białka oddzielam od żółtek , następnie ubijam na sztywną pianę z dodając szczyptę soli. Gdy białka ubite dodaję żółtka na przemian z cukrem. Mąkę tortową mieszam budyniem śmietankowym czy waniliowym , z proszkiem do pieczenia oraz sodą , przesiewam do masy jajecznej i delikatnie łyżką drewnianą mieszam do połączenia składników. Ciasto przekładam do tortownicy o średnicy 25/25 cm wyłożonej papierem do pieczenia, i piekę około 40 min, a najlepiej( do suchego patyczka ) w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu biszkopt odkładamy do całkowitego wystudzenia. Czas przygotowania 30 minut + czas pieczenia
Biszkopt w przekroju.