Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na biszkopt który dzisiaj podaję jest bardzo prosty , szybki i łatwy. Biszkopt jeszcze mnie nie zawiódł, zawsze wychodzi tak samo, jest puszysty, miękki i smaczny. Tym razem zamiast mąki ziemniaczanej dodałam proszek budyniowy.
tortownica, papier do pieczenia, mikser, nóż, miska,
Mięso z piersi kurczaka, do tego ziemniaki i sos pieczarkowy, to danie idealn...
Odsłon: 105
Mają niesamowity smak i aromat. Lubię takie pierniczki bez żadnych dodatków w...
Odsłon: 51
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 10341
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 111
Przepyszne kanapeczki we włoskim stylu. Świetne na rodzinne uroczystości na ś...
Odsłon: 75
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 167
Mięso z piersi kurczaka, do tego ziemniaki i sos pieczarkowy, to danie idealn...
Odsłon: 105
Mają niesamowity smak i aromat. Lubię takie pierniczki bez żadnych dodatków w...
Odsłon: 51
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 10341
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 111
Przepyszne kanapeczki we włoskim stylu. Świetne na rodzinne uroczystości na ś...
Odsłon: 75
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 167
Składniki
Przygotowanie biszkoptu; Pamiętajmy że wszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową. Białka oddzielam od żółtek , następnie ubijam na sztywną pianę z dodając szczyptę soli. Gdy białka ubite dodaję żółtka na przemian z cukrem. Mąkę tortową mieszam budyniem śmietankowym czy waniliowym , z proszkiem do pieczenia oraz sodą , przesiewam do masy jajecznej i delikatnie łyżką drewnianą mieszam do połączenia składników. Ciasto przekładam do tortownicy o średnicy 25/25 cm wyłożonej papierem do pieczenia, i piekę około 40 min, a najlepiej( do suchego patyczka ) w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu biszkopt odkładamy do całkowitego wystudzenia. Czas przygotowania 30 minut + czas pieczenia
Biszkopt w przekroju.