Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na biszkopt który dzisiaj podaję jest bardzo prosty , szybki i łatwy. Biszkopt jeszcze mnie nie zawiódł, zawsze wychodzi tak samo, jest puszysty, miękki i smaczny. Tym razem zamiast mąki ziemniaczanej dodałam proszek budyniowy.
tortownica, papier do pieczenia, mikser, nóż, miska,
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 105
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 765
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 854
Polecam.
Odsłon: 599
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 105
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 765
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 854
Polecam.
Odsłon: 599
Składniki
Przygotowanie biszkoptu; Pamiętajmy że wszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową. Białka oddzielam od żółtek , następnie ubijam na sztywną pianę z dodając szczyptę soli. Gdy białka ubite dodaję żółtka na przemian z cukrem. Mąkę tortową mieszam budyniem śmietankowym czy waniliowym , z proszkiem do pieczenia oraz sodą , przesiewam do masy jajecznej i delikatnie łyżką drewnianą mieszam do połączenia składników. Ciasto przekładam do tortownicy o średnicy 25/25 cm wyłożonej papierem do pieczenia, i piekę około 40 min, a najlepiej( do suchego patyczka ) w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu biszkopt odkładamy do całkowitego wystudzenia. Czas przygotowania 30 minut + czas pieczenia
Biszkopt w przekroju.