Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste i delikatne ciasto idealne do kawki :)
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 530
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 72
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7773
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 47
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 530
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 72
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7773
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 47
Składniki
Biszkopt: Białka ubić ze szczyptą soli, dodawać stopniowo cukier, żółtka, wsypać przesianą mąki z proszkiem i kakao, delikatnie wymieszać, wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia o wymiarach 25*35 cm. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku około 25 min.
Masa budyniowa: Składniki na budyń oprócz masła przełożyć do garnka, wymieszać dobrze trzepaczką. Gotować budyń ciągle mieszając. Do gorącego budyniu dodać masło, mieszać do rozpuszczenia. Gorącą masę wylać na biszkopt i wystudzić.
Pianka kawowa: Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i przestudzić. Śmietanę ubić z cukrem pudrem, dodać kawę rozpuszczalną oraz przestudzoną żelatynę i wymieszać. Wyłożyć na ostudzoną masę budyniową. Udekorować np. startą czekoladą.