Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i proste ciasto na niedzielę i nie tylko polecam .
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 96
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 207
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 214
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 96
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 207
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 214
Składniki
Robimy biszkopt oddzielam żółtko od białek ,białka ubijam na sztywno z odrobiną soli i dodaję po jednym żytku i ucieram na małych obrotach miksera ,dodaję cukier ucieram i mąkę z proszkiem do pieczenia wodę i kilka kropli aromatu .wszystko mieszam wlewam do formy i piekę 20 minut bez termo obiegu na środkowej półce w 200 stopniach blaszka 28 cm u mnie stopniach
Galaretki rozpuszczam w 3 szK gotowanej gorącej wody i odstawiam do lekkiego stężenia.
Na masę do miski daję cukier puder serek mascarbone i śmietanę 30 ubijam na gestą pianę dodaję wiórki kokosowe ale można pominąć
Mandarynki obieram i dzielę na cząstki można opcjonalnie zastąpić 1 pomarańczą .
Upieczony ostudzony biszkopt kroję na 2 placki przekładam połową bitej śmietany nakrywam resztę masy smaruję po wierzchu ,na masę układam mandarynki i zalewam tężejącą galaretką całość robię w tortownicy w której piekłam biszkopt by nic nie wypłynęło poza ciasto gotowe ciasto odstawiam do całkowitego stężenia do lodówki najlepiej na noc .
Gdy ciast całkowicie stężeje ściągam ront tortownicy i można zajadać życzę smacznego. Po dokładne wykonanie zapraszam na film po niżej .