Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mamy ostatnio nadprodukcję jabłek:). Była już szarlotka...długo myślałyśmy cóż by tu popełnić z nich. I objawił się nam biszkopt z jabłkami. Możecie użyć dowolnej ilości jabłek. Wszystko zależy od Was jak lubicie. Praktycznie to ciasto, które udaje się zawsze:) Doskonałe do kawy, na niespodziewaną wizytę gości...i przede wszystkim pyszne;)))) Zapraszamy do wypróbowania....
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4670
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418336
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4670
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418336
Składniki
Jabłka obieramy i kroimy na co chcemy;)) plastry, cząstki, ósemki. U nas na drobne ósemki. Obtaczamy w mące.
Jajka ubijamy z cukrem. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dalej miksujemy na gładką masę. Ciasto wylewamy na blaszkę. Układamy jabłka. Piekarnik nagrzewamy do 175 stopni i pieczemy ok 45-50 minut. Użyłyśmy tortownicę o średnicy 24 cm.