Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Biszkopt z jabłkami"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 26
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3499
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 112
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 839
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 26
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3499
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 112
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 839
Składniki
Biszkopt: jajka i cukry zmiksuj. Dodaj margarynę, utrzyj. Dodaj przesianą mąkę, proszek do pieczenia i śmietanę, połącz (ciasto musi być gęste).
Masa: jabłka obierz, zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Posyp cukrem, duś, aż będą brązowe. Ostudź, wsyp galaretkę, wymieszaj.
Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wylej połowę ciasta. Równomiernie rozsmaruj masę jabłkową, wyłóż resztę ciasta. Piecz 40 min w 190°C. Ostudź, udekoruj bitą śmietaną.
Czas przygotowania 65 min, ilość porcji 10, cena za porcję 1,20 zł
Jeśli nie macie galaretki, do podduszonych jabłek dodajcie kilka zmielonych sucharków i łyżeczkę masła. Masą będzie gęsta i kremowa.Źródło: Chwila dla Ciebie