Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
delikatne i miękkie ciasto pyszne :)
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1298
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24800
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 81
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1298
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24800
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 81
Składniki
Białka ubić na sztywno dodać cukier wymieszać,dodać po jednym żółtku i ocet na końcu dodać obie mąki z proszkiem przesiać i wymieszać delikatnie łyżką drewnianą wylać na blachę (25x40).Piec 25 minut .Po upieczeniu biszkopt przekroić na pół.
Jabłka obrać pokroić w kostkę i poddusić wlać troszkę wody na dno garnka żeby jabłka się nie przepaliły (mniejsze pół szklanki) jak jabłka się podduszą wsypać suche 2 galaretki -wymieszać ,zimną masę wylać na biszkopt i przykryć drugą częścią biszkopta.
Rozpuścić galaretkę w szklance wody ,ostudzić żeby była zimna. Śmietanę ubić na sztywno i dodać do niej zimną galaretkę.Tą masę wylać na biszkopt -wstawić do lodówki.
Ja górną część biszkopta tą skórkę obcięłam żeby masa się nie odlepiała od biszkopta i troszkę masy jabłkowej dałam na biszkopt i dopiero wylałam masę śmietankową.Smacznego :)