Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
proste, smaczne ciasto:)
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 157
Polecam.
Odsłon: 254
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 79
...ale pyszny.
Odsłon: 346
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 157
Polecam.
Odsłon: 254
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 79
...ale pyszny.
Odsłon: 346
Składniki
Ubijamy białka, dodajemy cukier i żółtka. delikatnie mieszamy z mąką i proszkiem do pieczenia. Pieczemy w 180 st. na złoty kolor (blaszka kwadratowa o wym. 24 cm.) Galaretkę truskawkową przygotowujemy w 400 ml wody. Gdy przestygnie wlewamy do silikonowej foremki serduszek. Wkładamy do lodówki żeby stężały. (ja zrobiłam w 2 foremkach i wyszło 30 serduszek)
Gotujemy mleko z cukrami. w 1/2 szklanki mleka mieszamy budyń i mąkę, wlewamy do gotującego się mleka. Gotujemy do zgęstnienia i chłodzimy. Ucieramy margarynę i dodajemy po łyżce zimnego budyniu (musi być bardzo schłodzony!).
Na biszkopt wykładamy krem budyniowy i wtykamy zastygnięte serduszka. Rozpuszczamy galaretkę cytrynową w 750 ml wody i tężejącą wylewamy na ciasto. Odstawiamy do stężenia i gotowe.