Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje dzisiejsze ciasto to puszysty biszkopt przełożony pysznym kremem budyniowy z serkiem mascarpone , słodycz przełamana lekko kwaskowymi powidłami śliwkowymi , a góra udekorowana polewą czekoladową i orzechami.
garnek, łyżka, mikser, tortownica, papier do pieczenia,
Waflowe rurki z bardzo delikatnym kremem z bitej śmietany i serka mascarpone.
Odsłon: 2811
Mehari zushi ( co oznacza otwarte oko) to de facto rodzaj sushi pochodzące z...
Odsłon: 79
Fajny pomysł na obiad, gdy nie wiesz co z robić z mięsem z rosołu. U mnie sma...
Odsłon: 3529
Węgierska ostra pasta paprykowa to jeden z moich ulubionych dodatków do mięs....
Odsłon: 149
Pyszne mięciutkie z mrożonymi truskawkami
Odsłon: 24
Mehari zushi ( co oznacza otwarte oko) to de facto rodzaj sushi pochodzące z...
Odsłon: 79
Fajny pomysł na obiad, gdy nie wiesz co z robić z mięsem z rosołu. U mnie sma...
Odsłon: 3529
Węgierska ostra pasta paprykowa to jeden z moich ulubionych dodatków do mięs....
Odsłon: 149
Pyszne mięciutkie z mrożonymi truskawkami
Odsłon: 24
Składniki
Biszkopt przygotowany według tego przepisu oto link; https://smaker.pl/moje-przepisy-desery/przepis-biszkopt-ktory-zawsze-wychodzi,1938933,bozena1960.html Tortownica wielkości 26/26 cm. Biszkopt po upieczeniu przekroić na dwa placki, Każdy nasączyć ponczem z wody , soku z cytryny oraz cukru pudru. Po nasączeniu spód biszkoptu posmarować powidłami śliwkowymi , nałożyć połowę kremu budyniowego , nałożyć drugi placek , na placek rozsmarować pozostały krem. Na krem rozsmarować polewę czekoladową , całość udekorowac orzechami włoskimi. Włożyć do lodówki na co najmniej 3 godziny. Krem budyniowy z mascarpone; Do dużej szklanki wlać pół szklanki mleka, wsypać budynie i rozmieszać. Pozostałe mleko zagotować z cukrami , do gotującego mleka wlać rozmieszany proszek budyniowy i gotować do zgęstnienia. Zdjąć z ognia i odstawić do całkowitego wystygnięcia, co jakiś czas przemieszać. Masło utrzeć z cukrem pudrem i porcjami dodawać do zimnego budyniu miksując do połączenia składników. Na koniec do masy wmieszać serek mascarpone. Polewa czekoladowa; Do rondla wlać mleko dodać cukier puder i podgrzewać aż cukier się rozpuści dodać masło i mieszać do rozpuszczenia masła i połączenia składników. Na koniec dodać kakao i mieszając podgrzewać do połączenia wszystkich składników nie dopuszczając do zagotowania. Gotowe.
Łączenie budyniu z mascarpone.
Gotowy krem.
Przygotowanie pierwszego placka.
Ciasto przygotowane do dodania polewy.
Ciasto w całości gotowe do podania.
Ciasto w przekroju.
Gotowe do podania.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto na Walentynki
Desery
Ciasto na Walentynki
Desery
Dukaty anyżowo-pomarańczowe - Dukaty Sambuca
Desery
Ciastka kokosanki " Tygryski "
Ciasto na Walentynki
Ciasto walentynkowe serduszko to delikatne połączenie smaków: biszkoptu kakao...
Odsłon: 77
Ciasto na Walentynki
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 1777