Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto niezbyt slodkie na puszystym biszkopcie
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 848
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 414
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15223
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1864
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 848
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 414
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15223
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1864
Składniki
bialka oddzielic od zoltek ubic na sztywna piane dodajac po lyzce cukru do zoltek dodac proszek do pieczenia i lyzeczke octu wymieszac najlepiej drewniana lyzka z piana i dodawac stopniowo przesiana make pszenna wylac na blaszke piec 30 min w 180 stopniach
2,5 szklanki mleka zagotowac z cukrem w reszcie mleka rozmieszac budynie i ugotowac w mleku wystudzic gdy budyn wystygnie zmiksowac margaryne i dodawac po lyzce budyniu miksowac na gladka mase galaretki rozpuscic w 3 szkl wody poczekac az zaczna terzec
biszkopt przekroic na pol wylozyc polowe kremu na niego poukladac maliny przykryc drugim ciastem posmarowac cieka warstwa kremu i zrobic do okola obwodke z kremu posypac jagodami wylac galaretke