Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna y biszkopt z masą budyniową i wiśniami
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 172
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 200
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 172
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 200
Składniki
Białka ubijam z odrobina soli na sztywno dodaje cukier i po jednym żółtko miksuje na koniec wsypuje mąkę z proszkiem do pieczenia mieszam. Ciasto wlewam do blaszki 26 cm i piekę 30 minut na środkowej półce bez termo obiegu. Upieczony biszkopt zostawiam do ostygnięcia .
2 szklanki mleka wlewam do garnka a w 3 rozpuszczam proszek budyniowy u mnie budyń z cukrem ,gdy macie budyń bez cukru to 3 łyżki cukru. Na gotujące sie mleko w garnku wlewam budynie rozpuszczone w szklance gotuje cały czas mieszam aż masa będzie gęsta odstawiam budyń by ostygł.
Wydrenowane wiśnie podgrzewam w garnku i dodaje galaretkę mieszam i odstawiam do stężenia.
Ostygnięty biszkopt kroje na 2 krążki czyli na pól ,ostygnięty budyń ucieram z miękką margaryną i masa budyniowa gotowa. Polowe masy budyniowej wykladam na pierwszy placek biszkoptu na nią wiśnie z galaretką ,przykrywam drogim plackiem i na wierzch reszta masy budyniowej równam i posypuje wiórkami kokosowymi i do stężenia do lodówki na kilka godzin a najlepiej na noc. Po dokładne wykonanie zapraszam na film.