Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto dla dorosłych ,rozpływa się w ustach,alkohol zaostrzył smak. ciasta.Serdecznie polecam:)
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 96
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 568
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 96
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 568
Składniki
Wiórki,cukier i grysik zalać alkoholem i zostawić na 24godz. Upiec biszkopt,zimny przekroić wzdłuż na pół,najlepiej zrobić to na drugi dzień po upieczeniu. Masło utrzeć na puch,dodawać po łyżce mieszanki kokosowo-grysikowej i cały czas ucierać.Na końcu dać kakao i jeszcze raz utrzeć. Na spód biszkoptu rozsmarować dżem,na to wyłożyć masę i przykryć drugą polową biszkoptu. Polać po wierzchu polewą ( masło rozpuścić z cukrem,kakao i wodą,zagotować) Posypać wiórkami kokosowymi.
Smacznego życzę!